Rzucił medycynę, by zostać marihuanowym kucharzem

Wszyscy miewaliśmy takie dni, kiedy nie mieliśmy nastroju do pracy, a zmiana ścieżki kariery wydawała się bardzo atrakcyjne. Jeśli nie ma wielkich perspektyw, to większość osób pozostanie przy swojej aktualnej pracy, ale nie Chris Sayegh.

Chris był na drugim roku studiów medycznych, gdy zdecydował się, że nauka medycyny nie jest tym, co będzie chciał robić przez resztę życia. Porzucił biały fartuch na rzecz marihuany.

24-letni Chris zdecydował się, że połączy swoje dwie największe pasje – jedzenie i marihuanę. Postanowił, że będzie przyrządzał jedzenie z marihuaną.

“Byłem na  drugim roku studiów na University of California w Santa Cruz, kiedy miałem wizję siebie gotującego w pięknych kuchniach z całego świata. W tym momencie postanowiłem, że nie pozwolę nikomu na podejmowanie decyzji za mnie – przejąłem swoje życie.”

“Oczywiście, od tego momentu moje życie radykalnie się zmieniło.”

“Praca po 15 godzin dziennie, 6 dni w tygodniu i uczucie jakbym był torturowany przez większość swojego czasu – wszystko dla moich marzeń. Powiem wam, że każdy cholerny dzień był tego warty.”

Chris, który jest właścicielem i szefem kuchni w restauracji Herbal Chef, stworzył menu z dziesięciu dań, z których każde zawiera kannabinoidy zawarte w marihuanie – głównie THC. Aby stołować się u Crisa należy pokazać kartę pacjenta stosującego medyczną marihuanę.

Chris dodaje do potraw olej z marihuany zawierający psychoaktywny tetrahydrokannabinol (THC). Jak sam twierdzi, jedzenie nie ma smaku konopi indyjskich. W wywiadzie dla Reuters powiedział, że stężenie THC w żywności jest zróżnicowane, w zależności od wymagań klientów.

Cris jest idealnym przykładem, że jak się chce, to można! Każdą pasję można połączyć z pracą , więc nie bójcie się tego robić, bo satysfakcja odczuwana z łączenia pracy z pasją jest nie do opisania!

Źródło: www.faktykonopne.pl